PASCAL BOX

PASCAL BOX® – den ultimata uppfinningen för att återfå det godkända trycket i de redan använda bollarna

För tennis- och padelbollar, Pascal Box patenterade teknologi gör att bollarna kan återfå sin studs i dagar / månader / år!

Vad händer när ett nytt rör bollar öppnas?

Bollar förlorar tryck även när de inte används, och för varje gång bollen studsar. Efter första matchen förlorar bollarna upp till 25% av trycket.

Vill du veta hur du ska göra för att bollarna ska återfå första dagens studs? Scrolla ner till ”Underhåll av nya bollar”

Pascal Box

Kompakt och solid design

Alltid med i din padelväska
pelotas de padel

Lockpackningen säkerställer tätheten i Pascal Box så att trycket bibehålls över tid. Tiden, som annars påverkar bollens studsförmåga från dag ett ur originalförpackningen är ej längre ett problem!
Tryckmätaren visar trycket inuti Pascal Box. Du kan själv justera trycket i bollen till det önskade värdet för din sport!
För att motverka övertryck i Pascal Box finns en säkerhetsventil som garanterar maximalt skydd.

Behåller det godkända trycket

Återhämtar trycket i bollarna

Sparar pengar

Främjar miljön

GUIDE

Underhåll av nya bollar

Steg 1

Lägg bollar i Pascal Box och förslut locket ordentligt.

Steg 2

Pumpa in luft i Pascal Box genom ventilen tills trycket når det gröna märket för padel respektive tennis.

Steg 3

Behåll trycket i Pascal Box till nästa match.

Steg 4

Öppna Pascal Box genom att trycka på ventilen. När trycket är borta: öppna locket. Bollarna kommer nu att studsa som ”nya”.

Återhämtning av urladdade bollar

Processen för återhämtning av trycket hos begagnade bollar är annorlunda än processen för nya bollar. Här ska bollens tryck ökas gradvis under flera dagar, för att förhindra skevhet i bollen.

Steg 1

Pumpa in luft i Pascal Box tills visaren når 3/4 av den orangea zonen. Vänta 72 timmar innan nästa steg.

Steg 2

Pumpa in mer luft i Pascal Box tills visaren når slutet av den orangea zonen och början på den gröna zonen. Vänta ytterligare 72 timmar innan nästa steg.

Steg 3

Slutligen pumpa upp trycket i Pascal Box till den nivå som anges för sporten (Padel, Tennis) och vänta i 72 timmar.

Vanliga frågor

Hur länge kan bollarna hålla sitt skick om PascalBox används?

PASCAL BOX® återhämtar intrycket på padel och tennis bollar så att de studsar som första dagen. Använder du Pascal Box efter tennis/padel boll rören har öppnas, så har vi testat att det går att använda bollarna minst 3-4 gånger utan att det märks något annorlunda ( bollarna kan se gamla ut och tappar luddet men det är trycket är det viktigaste för att kunna spela en match). För dig som kör på motionär nivå, så kan man använda dem 40 gånger utan problem. Pascal Box garanterar att det inte finns någon skillnad mellan den nya och den gamla oavsett grad av slitage.


Kan man återhämta gamla bollar?

Tennis och padel bollar tappar trycket med tiden. PASCAL BOX® återhämtar trycket. För att göra detta på rätt sätt, kolla gärna vår Guide of use men det är viktigt att bollarna är av hög kvalitet.

Hur mycket kan man spara om PASCAL BOX® används?

Tennis/padel bollar kan se bra ut men inte studsa som dem skulle efter en match. En spelare köper minst en burk varannan vecka (oberoende av nivån). Så att även den spelare som spelar oregelbundet blir av med den kostnaden ganska så snabbt men  i vilken fall som helst är den största fördelen med PASCAL box® inte längre de besparingar i tid och pengar, men den tillfredsställelse att alltid ha dem perfekta studsande bollar, vilket garanterar mycket mer underhållande spel. Check it out!

Hur lång tid tar att återhämta trycket?

Detta beror på trycket inuti padel/tennis bollen. En helt ny boll som introduceras i PASCAL box® efter att ha spelat det första matchen kommer att ta upp till 12 timmar för att återställa den ursprungliga trycknivån (i det första spelet förloras ca 25% av trycket). Den kan användas innan du slutför denna period med tanke på att bollen har inte återhämtat helt den initiala trycket (i alla fall det kommer att studsa bättre än i slutet av föregående spelet). Om bollen är trycklös så är den tid som krävs för att återställa det initiala trycket högre och behovet av att successivt införa trycket gradvis under flera dagar (se ”återhämtning hämtade bollar” avsnitt).

Genom intryckt processen, manometer vissas att trycket sänks. är detta normalt?

PASCAL BOX® tillverkas för att hålla högt tryck, utan någon förlust. Så, om man märker att manometer visar att nivån sänks genom intryckt processen, är det möjligtvis att locket är inte tillräckligt stängt. Det rekommenderas också att kolla regelbundet den innersidan av locket och rensa bort smuts och sand som kan sitta på fogen mellan locket och glasen. ( kolla Guide of use ).

Kan man använda PASCAL BOX® som rör för att spara bollana efter matchen?

Produkten tillverkas för att kombinera Precision, säkerhet och genomhållbarhet. PASCAL BOX® med trycket kan tas i ryggsäcken till nästa match.

Kan man återhämta vilken boll som helst?

Bollarna tappar trycket med tiden tills att dem tappar trycket helt. PASCAL BOX® återhämtar trycket så att bollar studsar som första dagen, om man använder Pasca Box som visas i ”Återhämtning av urladdade bollar” men bara om bollarna är av bra kvalitet.

Vad kan göras för att bollarna studsar mer när vi spelar i havsnivå?

Vid havsnivå är trycket högre så att bollarna studsar lite mindre (båda nya och gamla). Man kan kompensera denna effekt med att ”ladda” bollarna med lite extra tryck. För att göra detta, set trycket på den max nivå för tennis/padel.

Manometer visar att Pascal box har tryck när jag har tömt den.

Manometer är en känslig del av Pascal Box och därför kan gå sönder eller bli skadat. Om manometer utsätts för slag så kan det hända att nivån visas fel efter det. Manometer ska kunna vissa nivån ”shiffted” även om Pascal Box funkar fint.

Garanti täcker inte slag, PASCAL BOX® jobbar för att offerera den bästa möjliga service till våra kunder och därför har vi en ”Policy of substitution of Manometers”  så att vi byter manometer helt grattis första gången. Kunden står för fraktkostnader.

Rekommendationer

Rekommendationer

• Manometern är jätte känsligt och kan bli skadat vid slag mot den.

• Om manometer inte visar ”zero” trycket när den är urladdat är det möjligtvis skadat på grund av blivit slagit. Kontakta oss för mer info.

• Använd luftpumpen som ingår i Pascal Box eller liknande. Använd ej el kompressor. Använd enbart luften.

• Manometer kan visa sig lite lutande. Detta gäller ”monteringsprocessen” för att bli den ska bli helt stängd.

• Om ni har frågor, kolla gärna vår Vanliga frågor